От х:

Днес в x:

7 млн. лв. неплатени налози за смет, сгради и МПС в Хасково

Извънредна сесия на Общинския съвет в Хасково е насрочена за 4 септември. На нея ще се одобряват маломерните и слети паралелки в училищата на общината. Според наредбите на образователното министерство класове под 16 ученици (за I-IV кл.) и под 18 (за V-XII кл.) са маломерни и за съществуването им е необходимо одобрение на общинските съвети, ако са осигурени допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес.

Такива паралелки ще има през предстоящата учебна година в селата Войводово, Динево, Долно Големанци, Книжовник, Конуш и Малево.

На извънредната сесия съветниците ще приемат и отчета за общинския бюджет за първите 6 месеца на годината. Според него изпълнението на финансовата рамка на общината върви добре, отчетени са само 33 732 лв. просрочени задължения. Те обаче са текущи.

Като голям проблем се очертават просрочените вземания на общината. Те са общо за близо 7 милиона лева. Най-голям дял сред тях са от такса смет – 3 670 159 лв., данък сгради – 1 200 034 лв., данък МПС – 2 139 445 лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини