От х:

Днес в x:

Взривове и пожар в автосервиз в Хасково, шефът в болница

Пожар избухна тази сутрин в хасковски автосервиз, шефът му бе откаран с линейка в болницата. 55-годишният Георги Запрянов изглеждаше доста обгорял и с кръв по лицето и ръцете.

Входът към автосервиза е откъм локалното платно зад бензиностанция ОMV на изхода на града към Димитровград.

Пламъците избухнали след взрив около 9 часа. Според живеещи наблизо се чули два последователни взрива, след което над сервиза се издигнал черен пушек.

„Както си заварявахме, се чу взрив. После избухнаха пламъците“, разказа работник в сервиза, който още бе в шок от случилото се. Пламъците са унищожили напълно два камиона и един микробус. Пикап, паркиран в близост до тях в двора, също е пострадал сериозно. В съседните халета обаче други автомобили бяха оцелели от огненото бедствие.

На мястото на инцидента пристигнаха няколко екипа огнеборци, които потушиха пламъците. С вой на сирени дойдоха и две линейки, с една от тях бе откаран в Бърза помощ Георги Запрянов.

В инцидента са пострадали по-леко и други работници от сервиза. Те са се опитвали да угасят огъня. Някои бяха с драскотини и кръв по лицето и ръцете си. Всички още бяха в стрес след преживяното.

Състоянието на пострадалия Георги Запрянов не е толкова тежко, съобщиха от болницата в Хасково. Изгарянията били предимно по ръцете, при това не толкова сериозни. Той ще бъде настанен в ортопедичното отделение и ще бъде лекуван тук, допълниха от МБАЛ Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини