От х:

Днес в x:

Бяла риба мре мистериозно в язовир Тракиец

Бяла риба мре мистериозно в язовир „Тракиец“, алармираха риболовци. Проверка на място потвърди, че десетки риби са обърнали коремите до брега на един от ръкавите на язовира, оттатък стената. Повечето са дребни, но има и едри екземпляри. Сред тях е и почти 5-6-килограмова. Според рибарите имало още няколко едри парчета, но били отмъкнати от животни.

Риболовците забелязали мистериозното измиране на рибата вчера. Рибарският фолклор веднага роди конспиративни версии, като например неделните риболовци от Пловдив, които „хвърляли някаква захранка, но неясно каква“. Рибата започнала да обръща корема непосредствено след това.

Друга от версиите бе липсата на кислород във водата. Това пък се дължало на продължителното засушаване и липса на дъжд. Особено необяснимо за рибарите бе измирането на едрите екземпляри.

От РИОСВ Хасково отговориха на запитване на Haskovo.net, че са уведомени за случая. Техни експерти щели да отидат да вземат проби от язовира утре. Някои от изследванията на водата щели да станат след дни, но други резултати - веднага.

Повече яснота за мистериозната смърт на рибата в „Тракиец“ очаквайте утре следобед.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини