От х:

Днес в x:

Зелените:Монополът в търговията с цигари доунищожава малкия бизнес в Димитровград!

Павилионите за продажба на цигари и захарни изделия станаха обект на коментира в последните дни


За ясен регламент, според който на павилионите на "Булгартабак", разположени в Димитровград не трябва да има никаква реклама на цигари и дружества, производители на цигарени изделия се обявиха от местната структура на ПП "Зелените" в Димитровград.

В декларация, разпространена до медиите, от партията настояват собственикът да направи обратното - да постави предупреждения за вредата от тютюнопушенето, така както е на опаковките с цигари. Според "Зелените", ако има възможност би трябвало да се прекратят договорите за разполагане на тези паливиони.

"Просперитетът на града ни не зависи от инвестиции в маркетинг и реклама на цигарени изделия, които са доказано вредни за здравето на хората. Рекламата на цигари и на компании, произвеждащи такива продукти, отдавна е забранена в много развити страни, където и консумацията им значително е намаляла.

Според нас, в Димитровград няма място за сделки със здравето на хората, каквато по своя характер е тази за новите павилиони. Още повече в ситуация, в която болницата в града е изправена пред фалит", заявяват от организацията.

"Зелените" предупреждават, че десетки дребни търговци от града могат да останат на улицата след като се появиха 19-те павилиона на "Булгартабак". Те са на мнение, че сделката е доказателство за симбиоза между големите политически партии, работещи в полза на определени икономически групировки.

Припомняме, че през юли в Димитровград стартира подписка срещу разположените на различни места в града павилиони. Нейни инициатори са собственици на магазини за продажба на цигари, захарни изделия и вестници.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини