От х:

Днес в x:

Бургаски бракониери налазиха хасковските язовири

Чисто нови бракониери напъплиха по хасковските язовири и ударно извличат рибата с мрежи, винтери и сари. Напливът на доскорошните морски хищници започнал от тази пролет. Тази сутрин в 4 часа бе спипан един от най-нахалните от тях.


След показна акция и многочасова засада в мрежите на ИАРА падна 34 годишния Сашо А. от Бургас. Гларусът заградил с 6 мрежи язовир Ивайловград в частта между Бориславци и Малки Воден. Бракониерът хвърлил 360-те метра хрилна мрежа някъде около 21 часа и зачакал сутрешният улов. Хасковската ИАРА обаче били готови за реакция, след получен сигнал къде, какво става. 3-ма инспектори воглаве с шефа Костадин Костадинов задебнали на мястото и търпеливо изчакали малките часове на понеделник. Тогава компанията от 4-ма бургазлии тръгнала да прибира мрежите, но били спипани на местопроизшествието. Трима от бракониерите успели да избягат, но 4-ят бил закопчан заедно с гумената лодка, в която товарел мрежата и уловената риба. Извадената каракуда и шаран, около 22 кг, е върната обратно в язовира. На извършителят е натресен акт, който ще бъде от 1500 до 3000 лв.


Ден по-рано рибните ченгета, извършили проверка и на река Марица в района на гр. Свиленград. Във водите на реката са намерени и извадени 6 бр. винтери, 1 бр. сара с обща дължина 6 метра и 4 бр. куки, и една бракониерска хрилна мрежа с обща дължина 15 метра. Риболовните уреди са конфискувани и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената риба около 5 кг. каракуда е освободена и върната обратно във водата.
За целият уикенд в България бяха заловени 475 метра хрилни мрежи. 375 от тях бяха из хасковските водоеми.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини