От х:

Днес в x:

Смърт на пътя в Македонската махала

77-годишната Мария Илиева падна и умря на тротоара на улица "Днепър" до параклиса „Света Петка“ в Македонската махала. Жената се връщала от магазина, където била за хляб, когато внезапно се срутила на плочките. Първа на помощ се притекла хасковската треньорка по хандбал Ирина Миладинова, която била съседка на бабата. „Веднага потърсих пулс, нямаше такъв“ разказа просълзената жена. Тя позвънила на 112 и в рамките на 4 минути пристигнали две линейки и две патрулки. Медиците направили всичко възможно-електрошок, сърдечен масаж, изкуствено дишане. Всичко било напразно. Поради възможността за смърт, различна от естествената, тялото бе оставено на място, за оглед от полицията.

Гибелта на жената потресе цялата махала. Възрастни женици я описваха като кротък и благ човек, който на никой лошо не бил правил. Вчера била при мъжа си в къщата им в Болярово, където прибирали дървата за огрев. „Преумори се горката“ ридаеше възрастна жена от квартала. Друга обаче я поправи, че днес я видяла и Мария била много добре. Говорела за трите си внучета и едно правнуче. „Ама удара на подбира добре или зле си“ допълни втората съседка.

Вероятната причина за смъртта е инсулт. Това е втори смъртен случай за последните няколко дни, след като в края на миналата седмица 52-годишна симеоновградчанка колабира на пътя и впоследствие почина, пак заради инсулт.

Г.Христов

Ударът застигнал баба Мария пред дома на съседката и Ирина Миладинова
Трагедията потресе връстничките и от квартала
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини