От х:

Днес в x:

Змии щурмуват плажуващи

Водни змии щурмуваха плажа край Балчик.Те стряскат пациентите на болницата за рехабилитация в местността Тузлата. На плаж там ходят и добричлии. Влечугите са навсякъде, където хората си правят кални бани, алармираха лекуващи се.

Змиите плуват и във водите на езерото, откъдето се извлича калта за процедурите. Преди дни две влязоха в чантата на жена и буквално й изкараха акъла, сподели ужасената Иванка от София. Тя от години ползва услугите на специализираната болница. Хората започнаха подписка срещу гадинките и условията на плажа. Вече са събрани над 100 автографа.

Документът ще бъде внесен в здравното министерство и Комисията за защита на потребителите. Шефът на лечебното заведение д-р Камелия Кирчева обясни, че проблемът с водните змии е отдавна. "Има ги всяка година, но теренът, на който е болницата, е в НАТУРА 2000", каза тя. Кирчева ще отправи запитване до РЗИ и РИОСВ-Варна.

"Да дойдат еколози и да видим какво може да се направи. Мястото е запазена екосистема, която не можем да нарушаваме, защото именно от гниенето на дървесните и животински организми се образува тази лечебна кал, която се ползва от нашите пациенти", допълни тя.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини