От х:

Днес в x:

Писмо до БСП и ДПС: Незабавно поставете Атака в изолация

БСП и ДПС да прекъснат незабавно политическата си зависимост от Волен Сидеров и да поставят в изолация него и партията му, каквито и да са цената и последствията от този акт. За това настояват в отворено писмо, инициирано от Леа Коен, и подписано от над 80 личности, съобщава КРОСС.

В писмото се казва: "Освен с другите си "демократични" подвизи, Волен Сидеров е известен и като автор на две антисемитски книги, едната от които преиздадена непосредствено преди последните избори. В тях освен, че разпространява най-долнопробни антисемитски клишета, Волен Сидеров си позволява отрицание на Холокоста и призовава към разправа с евреите - "разрушители" на българската държавност. В тези книги Сидеров става изразител на най-реакционни тенденции, отхвърлени от огромната част на българското общество. Въпреки тези текстове вие, господа и дами от тъй наречената левица, приемате сътрудничеството на това лице, което при управление на една нормална левица, би се намирало заради тези си публикации, заради постоянните си призиви за разправа с ромската общност и заради хулиганското си поведение, на подсъдимата скамейка. С вашите гласове той стана обаче председател на Комисията по корупция в Народното събрание,а благодарение на неговия глас вие можете да продължавате вашия престой във властта. Вашето мълчание по ретроградния национализъм, антисемитизъм и ксенофобия на Сидеров и неговата партия Атака ви прави съучастници на неговите позиции".

Сред подписалите писмото са: Леа Коен, дипломат и писател; Касиел Ноа Ашер, актриса, продуцент; Йосиф Емилов Шамлиев, актьор; Bella Belcheva - Almalech , actress, Miami, USA; Милена Фучеджиева, писател; Бойко Станкушев, телевизионен журналист; Красен Станчев, икономист и философ и други.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини