От х:

Днес в x:

Делян Добрев сменя Иво Димов начело на ГЕРБ-Хасково

Делян Добрев е новия лидер на ГЕРБ-Хасково

Депутатът Делян Добрев става областен координатор на ГЕРБ в Хасково, а досегашният шеф Иво Димов ще се концентрира само върху кметските си задължения в Димитровград. Рокадата е станала факт на днешното заседание на Изпълнителната Комисия на ГЕРБ в столицата. За смяната на върха са настоявали от всички общински структури на герберите в Хасковско, гласи кулоарна информация от партията на Бойко Борисов. Самият Иво Димов обаче представи рокадата като планирана и по негово желание.

Според Димов, нещата е трябвало да се случат точно по този начин, защото ангажимента му като областен шеф на ГЕРБ е бил до изборите. Заради партийната му работа пък страдали делата му на кмет, а в момента Димитровград трябва да решава много важни въпроси за бъдещето си и това изисква пълната отдаденост на кмета.

ГЕРБ трябва да решава ключови проблеми в областта и това изисква консенсусна личност като г-н Добрев, подчерта Димов и добави, че един депутат има много повече свободно време от един кмет да извърши необходимата консолидация на местните структури. Необходимо е да се решават и много организационни въпроси. Оставка като лидер на общинската структура в Димитровград е подала Катя Чалъкова, като мотивите и остават неясни. Своето напускане като общински лидер днес е декларирала и Наталия Пачеманова от Харманли. Дамата, която е замкмет на Симеоновград, се е определила като „изчерпана“ за поста и препоръчала да се заложи на нов човек, с нови идеи. Предстои да се избере и постоянен лидер на структурата в Ивайловград, която от доста време е с временно ръководство.

Незадоволителните резултати на парламентарните избори в Хасковско не са причина за рокадата на върха, подчерта Иво Димов. ГЕРБ изпълни плана си за трима депутати от областта. 5 дни след парламентарните избори обаче,  Делян Добрев заяви на пресконференция в Хасково, че му е трудно да преглътне пораженията на партията в Свиленград и в Димитровград. В митничарският град били налети страшно много пари по време на мандата на ГЕРБ, а Димитровград бил ръководен от ГЕРБ-ер.

Рокадата няма връзка и с масовите протести на гербаджийски структури в страната срещу втория силен човек в партията Цветан Цветанов, нито с изявленията на доскорошни отговорни фактори, настояващи за спешно изхвърляне на бившия вицепремиер от ГЕРБ.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини