От х:

Днес в x:

Ловят контрабандни цигари и ментета

снимка: Агенция " Митници"

Контрабандни цигари и стоки със съмнения за нарушаване права на интелектуалната собственост задържаха на Капитан Андреево митничари.

Папиросите са открити в автобус "МАН" с турска регистрация. При проверката му е засечено, че под кората на рафта за поставяне на багаж, която е над седалките в автобуса, са укрити общо 300 кутии цигари от марките ASSOS slims и PALL MALL.

Като техен собственик си признал един от пътниците 49-годишен жител на Истанбул. Той обяснил, че е купил тютюневите изделия от безмитния магазин на турския пункт. Съставен му акт по Закона за митниците за опит да пренесе през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи на стоки, за които се дължи акциз. По случая е образувано бързо досъдебно производство от разследващ митнически инспектор в Митница Свиленград.

От началото на годината са образувани 133 досъдебни производства, като по-голяма част са за контрабанда или държане на тютюневи изделия без акцизен бандерол.

При друг случай в същия ден, при проверка на автобус с македонска регистрация, в личния багаж на трима от пътниците са открити 152 парфюма и тоалетни води, 80 броя къси панталони и 597 блузи с къс ръкав с логото на световноизвестни марки. Стоката е задържана със съмнения, че има нарушаване на права на интелектуалната собственост. За случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки в изпълнение на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини