От х:

Днес в x:

Радан Кънев е новият председател на ДСБ

Радан Кънев е избран за председател на ДСБ, съобщиха от пресцентъра на партията. Кънев бе избран на Националното събрание на ДСБ с 12 -гласа "против"; 6 - "въздържали се"; 459 - "за",

Защо сме тук в това положение - има криза в ДСБ, в десницата и в българското общество и това е криза на политическото лидерство, каза преди избора си Радан Кънев пред делегатите на 11-то Национално събрание на ДСБ в НДК.

Там, където властва мафията властва мизерията, продължи той. Те имаха една пречка обаче пред себе си - на силното реформаторско дясно лидерство, олицетворявано от Иван Костов и направиха всичко възможно да го премахнат, каза Кънев, визирайки управляващите в последните години.

И днес те изглежда успяха, съсипаха публичния образ на българската десница и ДСБ и я оставиха извън парламента. ДСБ отдавна е малка партия,но това, което винаги ни е отличавало от другите партии джуджета е лидерството и парламентарното присъствие, продължи той. И изрече добри думи за експертния и интелектуален потенциал на партията. Лишена от политическото си лидерство българската десница и ДСБ трябва да разчитат на колективно лидерство, подчерта той.

Предишните управляващи направиха огромна грешка спрямо ДСБ. Победата на мафията е пирова, смята Кънев. Днес тази моя вяра е по-силна, отколкото на 18 май т. г. От ден на ден насам победата е по-близо, защото България вече има хората, които живееха във вътрешна емиграция и които надигнаха глава, обясни той. Това са хората от моето поколение и от средната класа, които разбраха,че индивидуално спасение няма и от вътрешната емиграция излязоха направо на улицата. Хората, които са ядрото на протестиращите са млади.

Ние от началото на прехода поемаме отговорността за публичните дела, продължи Кънев. Сбъдна се една моя мечта- да видя т.нар. реформаторско малцинство отново сплотено и обединено. Тези хора станаха единни и станаха лидери на промяната. А ДСБ трябва да лидира тези процеси като задава рамката и условията. Всичките ни решения оттук нататък ще бъдат подчинени на тази цел, да дадем сила на тези хора, които искат да променят България, призова Кънев.

Ще създадем професионални клубове, онлайн организация и система за работа с българите в Европа, които не са бежанци, свикнали са на друг тип образование и трудова етика. Ще направим всичко възможно, за да могат и те да участват в управлението на държавата. Ние ще бъдем хората в България, които да създават новини, ще създадем и нов тип медийни канали, а не тези, които имаме сега. Ще направим и невъзможното, за да консолидираме реформаторското малцинство в България. Не съм на мнение ДСБ да се явява сама на изборите, няма да ви лъжа - ще работим да единен реформаторски блок, който няма да оцелява, а ще променя България, категоричен бе Кънев.

Получихме оферта от г-н Бойко Борисов, за да участваме в единен десен блок, но ГЕРБ не е алтернатива в българската политика, подчерта Кънев на фона на всеобщо недоволство от страна на делегатите към протегната ръка от ГЕРБ. Предложението на нашите приятели от "Синьо единство" за подновяване на предизборната ни платформа е добре прието.Важно е да си сътрудничим с тях, но това не е достатъчно, смята Кънев. Публично, открито и смело ще вървим към единодействие на десницата, обеща той.

Предстоят ни тежки битки с партиите на статуквото, но ще приемем пред хората смели обещания и ще ги изпълняваме безпрекословно, продължи Кънев и описа посоките на реформистките действия в ключови сектори на общественото устройство. Ще работим за една по-добра България, обеща той. Защото такава победа е за следващите и по-следващите поколения, но това ще е победа и за баща ми, който вече не е между живите, и за още няколко поколения назад, каза Радан Кънев.

След като делегатите избраха Радан Кънев за председател бяха избрани и предложените от него за зам.-председатели - Петър Москов, Атанас Атанасов и Светослав Малинов. За членове на ръководството на ДСБ бяха избрани Борис Станимирав, Иван Иванов, Димитър Бъчваров, Сергей Добрев, Димитър Сяров, Пепа Деведжиева, Росица Рачева и др.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини