От х:

Днес в x:

Читател: Незаконно бунище вмирисва Захарна фабрика

Епидемична бомба цъка в двора на бившата Захарна фабрика в Хасково – във вътрешния двор има незаконно сметище, и то какво! Краката ми се напълниха с бълхи. Най-лошото е, че в близост има детска градина, а бездомните кучета разнасят заразата.

Това пише в сигнал до редакцията на Haskovo.net читател, подписал се с името Лалов.

Бърза репортерска проверка тази сутрин установи, че написаното отговаря на истината. В двора на бившата Захарна фабрика наистина има голямо незаконно бунище, в което са нахвърляни цели чували с пластмасови бутилки, с парцали, автомобилни гуми и други боклуци. Наемателите в сградата – склад за ПВЦ-дограма казаха, че положението притеснява и тях. В близост до тяхното помещение пък се отваря склад за хранителни стоки – салами, сирене и други. В жегите миризмата от бунището наистина е непоносима, казаха хората.

Потърсен за коментар, един от собствениците на имота – Делян Делчев, заяви, че знае за проблема и са взели мерки. „Най-редовно изпращаме хора да го чистят, но след няколко дни отново е същата гледка. Затова решихме да сложим контейнер за смет. Подали сме молба, одобрени сме и дори мислех, че контейнерът е вече там“, каза още Делчев, който поясни, че е извън града.

Тодор Кръшков

Ето и цялото писмо на нашия читател:

Уважаема редакция,пише ви един гражданин на град Хасково. Искам да изразя своето възмущение от случващото се в бившата захарна фабрика. Живея близо до нея и ми се наложи да я посетя вчера. Като минах покрай нея, в началото нищо не ми направи впечатление, но след като влезнах в двора от другата страна на сградата какво да видя - незаконно сметище и то какво, но не стига сметището, ами и краката ми се напълниха с бълхи. Хората казаха, че това е нормална гледка- и сметището и бълхите,а на управителя изобщо не му пукало от това. От това незаконно сметище, според мен, цъка една епидемична бомба, която всеки момент може да гръмне и да бъде разнесена от бездомните кучета, които обикалят около сметището. Най-лошото е, че малко по нагоре от сградата има детска градина, която може би и тя е пълна с бълхи. Ако имате време идете, вижте,снимайте и направете статия, с която да информирате жителите на града, а ако може и да сезирате някоя институция. Предварително ви Благодаря.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини