От х:

Днес в x:

40 вдигат щанги в памет на Антон

Над 40 състезатели от цялата страна участваха днес в силовия турнир в памет на Антон Колев, който остана завинаги на 19 години. Момчето загина в катастрофа на 16 юни миналата година.

Организатор на състезанието е треньорът на Антон – Ангел Киров. „Още като научих миналата година трагичната вест за смъртта му, се зарекох да направя турнир в негова памет”, обясни той. Киров допълни, че повечето състезатели познавали Антон и били приятели. Те с удоволствие приели да се включат в турнира, който се провежда на комплекс „Лебеда”. Много фирми и граждани откликнали на апела и спонсорирали днешното състезание. Сред тях са ЕСКОМ и Haskovo.net. Съучениците на Антон също се включили в набирането на средства.

За победителя в днешния турнир в памет на Антон е предвидена награда от 300 лв, за втория – 200, за трето място – 100, за четвърто – 50 лв.

Край басейна на „Лебеда” днес се бяха събрали не само почитатели на силовия спорт, но и близки и приятели на без време отишлия си Антон Колев.

Тодор Кръшков

Ангел Киров открива турнира

Сред атлетите бе и Спас Спасов от Пирдоп, който, дори с протеза на десния крак, бе дошъл да вдига щангите в памет на момчето
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини