От х:

Днес в x:

Учен: Хората ще изглеждат така след 100 000 години

Плоско лице, голямо чело и кръгли големи очи. Така ще изглеждат хората след 100 000 години, според учени.

Художникът Николай Лам създаде серия от рисунки, показващи еволюцията на човешката раса през следващите 100 000 години, след разговори с д-р Алън Куан, специалист по компютъризирана геномика от Вашингтонския университет., съобщава БТВ.

Д-р Куан вярва, че ключов за бъдещата ни еволюция ще е фактът, че човекът ще си отвоюва контрола върху външния си вид от природата и той вече няма да се определя от естествената еволюция. Така човешката биология ще бъде адаптирана към изискванията ни.

Когато генното инженерство стане норма, "съдбата на човешкото лице ще се определя все по-често от човешкия вкус", пише д-р Куан. В същото време мозъкът ни непрекъснато ще се увеличава и затова ще се вдигат и челата. Благодарение на напредъка на генетиката родителите ще избират как да изглеждат децата им и те ще са с идеално симетрични черти и големи очи.

Чертите ще станат по-изсечени, носовете ще са прави. Очите ще нарастват "безконтролно", когато човешката раса колонизира Слънчевата система и хората започнат да живеят в по-мрачни светове по-далече от Слънцето. Те ще се приспособят и към по-слабата светлина и вероятно ще започнат да светят в тъмното. Възможно е дори да се възстанови изчезнала ципа, която да ги предпазва от космическите лъчи.

Пигментацията на кожата ще се увеличи, за да бъде намалено въздействието на вредните ултравиолетови лъчи извън предпазния земен озонов слой. Заради по-ниската гравитация хората ще са с по-дебели клепачи и по-изпъкнала кост над окото.

С развитието на технологиите на очите ще се поставят "комуникационни лещи", свързани с имплант зад ухото, прогнозира д-р Куан.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини