От х:

Днес в x:

Д-р Валерий Митрев: Сбогувам се с Хасково

За по-малко от година и половина Близнаков и Митрев/вдясно/ превърнаха обещанията си в реалност

„Искам да използвам случая да се сбогувам с Хасково, обществеността и лекарите от тази болница, с които бяхме колеги през последните години“. С тези думи началникът на борда на директорите на МБАЛ Хасково закри пресконференцията, на която бе отчетена дейността и финансовите резултати на областната болница. Отчетът ще бъде предоставен на общото събрание на акционерите на 26-ти този месец и по мнението на лекари и финансови експерти е триумф за мениджърският екип на болницата. Но „не е имало случай на политическа промяна, която да не се мултиплицира в промяна на ръководството на една областна болница“ допълни д-р Митрев. По думите му, 5-те борда в които е участвал досега, винаги са били сменяни от новата власт независимо от постигнатите резултати. Евентуалната му смяна като шеф на борда на директорите в хасковската болница бе обяснено просто от Митрев: „Аз бях член на предишното правителство/зам.министър на Здравеопазването от ГЕРБ Б.А./, макар и за 8 месеца. Сега има нова власт“. Пък и предполагам, че една финансова институция, която има месечен оборот от 1.5 млн лв силно интригува местни управляващи и местни интереси, иронично допълни докторът по повод засиления медиен интерес към финансите на болницата. /Самите резултати, четете в следващата публикация по темата/

Наистина, д-р Митрев отрече да има конкретна информация за бъдещата му смяна, като се позова единствено на досегашния си опит, но от друга страна сподели многозначително: „Ние с Близнаков/изп. Директор/ сме парашутисти. Той за по-дълго, аз за по кратко“. Изявлението бе последвано и от надеждата, че новия борд ще оцени уменията на един блестящ мениджър какъвто е д-р Славчо Близнаков и ще продължи да се ползва от опита му.

„Възложиха ни да правим мениджмънт по време на криза. Оперативните ни резултати показват, че сме се справили и този опит може да бъде използван не само в Хасково но и в другите областни болници, които често са проблемни точки в здравната система“ завърши личния си отчет Митрев. И съжали, че не му е стигнало времето за осъществяване на една от основните му цели-здравен консорциум на всички лечебни заведения в областта. „Това е ключово. Защото фалита дори на една общинска болница, означава че се губят ресурси от Здравната каса за целия регион. Затова области с идентично население като Хасково дърпат двойно повече пари от Касата“ завърши д-р Валери Митрев.

Тандемът Валери Митрев-Славчо Близнаков бе назначен по спешност начело на хасковската МБАЛ на 1-ви септември 2011-та година. Целта бе да се реанимира хасковската болница, чиито лекари масово напускаха, финансовите резултати падаха стремително, а лечението на пациенти предизвикваше лавина от критики. Още в първото си изявление пред журналисти/ Haskovo.net : “Д-р Митрев: Новият шеф на МБАЛ ще привлече милиони“ 02.09.2011 г/ Митрев обеща освен въпросните милиони, нова техника и апаратура, хабилитирани специалисти, които на място да лекуват гражданите и въобще хубави новини за хасковлии. Година и половина по-късно, всеки хасковлия може да оцени, доколко бившия заместник здравен министър е удържал на думата си.

 

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини