От х:

Днес в x:

Deep Purple свириха рапсодия ”Вардар” за 100-годишнината на "канарчетата"

С мотиви от рапсодия "Вардар" на Панчо Владигеров беляза концерта си в Пловдив Deep Purple. Бандата изнесе концерт в чест на 100-годишнината на ФК "Ботев Пловдив" на стадион "Христо Ботев".

Ден след емблематичната за българската история дата 2 юни, над 10000 почитатели на пионерите в хардрока чуха музиката на Панчо Владигеров в изпълнение на Дон Еъри, който изсвири нотите на големия български композитор, облечен в екип на ФК „Ботев Пловдив”, предаде Дарик.

Именно най-старият футболен клуб у нас и неговият вековен юбилей станаха повод за гостуването на Purple в Пловдив. В 20.00 на сцената излезе пловдивската група Кросфайър, която подгря атмосферата.

Иън Гилън, Роджър Глоувър, Стийв Морз, Дон Еъри и Йън Пейз се появиха на сцената точно в уречения час – 21.00, и останаха на нея малко повече от 100 минути.

Британските рок икони промотираха новия си албум „Now What”, след което взривиха публиката с някои от безсмъртните си парчета, като кулминацията дойде със “Smoke on the water”.

Публиката в Пловдив така и не чу други две от легендарните парчета в репертоара на Purple “Child on time” и “Soldier of fortune”.

Концертът завърши с пищна заря, а под нейните цветове привърженици на "Ботев Пловдив" продължиха да огласят стадиона с песни за любимия си отбор.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини