От х:

Днес в x:

Правят Център за толерантност в „Смирненски“

Център по толерантност ще бъде открит в ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково в началото на следващата година. Неговата дейност е продължение на проект „Аз знам какво е насилие и имам решение", по програма "Коменски" на Европейската комисия. Координатор на проекта е Радка Матанова, преподавател по английски език в училището.

В Деня на Отворените врати стотици ученици посетиха уредената в стаята на проекта изложба, създадени от децата на "Смирненски" и от партньорските държави. Официално бяха представени и наградени най-активните. Разказите на Радослав от 4-ти клас "Най-добрият човек, когото познавам" и "Героят на деня" бяха отличени с първа награда и включени в международна книжка.

На 2 юни седем деца от шести и седми клас заедно с трима учители ще отпътуват за гр. Кошалин, Полша. По време на едноседмичната визита българската група ще участва във финалния етап от проекта.

Идеята за проекта се родила спонтанно в час по английски език, когато г-жа Матанова установила, че децата не познават значението на думата "толерантност". Поставила им домашно да обсъдят "Що е толерантност?" с родителите си. Интересът на учениците и техните семейства провокирали създаването на този център.

По-долу е видеофилмът "Предай нататък", създаден по проекта:

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини