От х:

Днес в x:

Опозиционерът Шалапатов се закле на най-скучната сесия на ОбС

Шефът на ОбС Иван Иванов поздравява новия общински съветник Димитър Шалапатов

Лютият опозиционер на кмета Георги Иванов – тракиецът Димитър Шалапатов, се закле като общински съветник на днешната сесия на ОбС Хасково, която се оказа и най-скучната от началото на мандата. Шалапатов, който влиза на мястото на Смиляна Нитова, вече депутатка, и Шенер Сабри – на мястото на Мехмед Атаман, положиха клетва и заеха местата си в групите на БСП и ДПС.

Днешното заседание на Общинския съвет премина скучно, без изказвания, дори без нито един глас „против“ за каквото и да е предложение. Повечето точки в дневния ред бяха свързани с одобряване на подробни устройствени планове. Имаше и четири извънредни докладни записки, включени в дневния ред в последния момент. Първата от тях също бе за подробен устройствен план – за застрояване на имот в местността „Казан топра“. В докладната пише, че проектът е бил разгледан и одобрен от експертния съвет по устройство на територията на 18 декември 2012 година, т.е. преди половин година. Какво се е случило в последните няколко дни, та този проект влиза извънредно на сесията, не стана ясно. Никой от съветниците не попита.

Сред решенията на днешната сесия бяха отдаване на различни по площ имоти за пчелари, улична регулация на жилищен район „Куба“, отпускане на персонална пенсия на безработна майка с две деца, изпаднала в тежко положение след смъртта на бившия си съпруг.

Сред одобрените днес предложения бе и докладната за изработване на общ устройствен план на Хасково. По тази точка бе и единственото изказване от трибуната днес. То бе на Антон Иванов от ГЕРБ, който приветства това предложение, което било „очаквано от 2000 година“. Дебати нямаше. Обяснението бе, че проектът е на много ранен етап – одобряване на задание за изработване на градоустройствен план, а конкретните му параметри ще се обсъждат по-късно.

Общината предлага д-р Венко Балабанов и Петя Караиванова за членове на борда на директорите на хасковската болница. Това бе една от четирите извънредни докладни. На 6 юни ще се проведе общо събрание на акционерите в МБАЛ Хасково, сред които е и общината. На него се се разглежда отчетът на дружеството за 2012 година, както и промени в съвета на директорите, става ясно от докладната. ОбС упълномощи представителя си в МБАЛ Петя Караиванова да гласува „за“ по всички точки, както и да предложи двете имена в борда на директорите.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини