От х:

Днес в x:

Млади лъвчета ще показват гасене на пожар във Франция

Младите лъвчета демонстрират умения

Младите огнеборци на СОУ „Петър Берон“- Свиленград спечелиха регионалното състезание „Млад огнеборец“ провело се в митничарския град. Свиленградчанчета отнесоха представителните отбори на Хасково, Харманли, Тополовград и два отбора от Димитровград, след като демонстрираха завидна бързина и умение в бойно разгръщане на 400 метрово трасе и преодоляване на 100-метрова пътека. Пътеката изисква преминаване за време на препятствия, гасене с пожарогасители и кофпомпи, разгъване и сгъване на шланговете. Въобще, всичко което правят редовите пожарникари. „Младите лъвчета са ток!“ въобдушевено възкликна един от батковците огнеборци, които наблюдаваха състезанието. 

На второ място остана отборът на ОУ „Христо Смирненски“ Хасково, а на трето ОУ „Пенчо Славейков“-Димитровград. 

Победата на Свиленград не е изненадваща, защото СОУ „Петър Берон“ е трикратен републикански шампион по пожаро-приложни спортове. Нещо повече, тимът ще представя България през юни на международно състезание на младите огнеборци във Франция. Амбицията на децата е да донесат титлата в България. 

По регламент, в състезанието участват ученици от 6-ти и 7-ми клас. След регионалният кръг следва национален, който ще се проведе също през юни. Веднага след него, свиленградчани заминават за Франция.

Г.Христов

Като батковците...
Бойно разгръщане
...за време
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини