От х:

Днес в x:

Къде можем да подаваме сигнали за изборни нарушения?

През целия ден граждани ще могат да подават сигнали за нарушения, както в МВР, така и в различни граждански организации.

Щабът на МВР, който обработва сигнали за нарушения на днешните избори, ще отговаря на телефон (02) 982 22 32 и e-mail – izbori@mvr.bg. Екипът, който приема сигналите, ще работи от 6 часа сутринта – час преди началото на изборния ден, до предаването на документите в Централната избирателна комисия. Телефонът ще работи и след изборите.

Сигнали за нарушения могат да се подават и на сайта  "За честни избори"(www.fairelections.eu). Платформата събира и показва подробна информация за всяко нарушение - по кое време е направено, при какви обстоятелства и къде, като сигналите са поставени на карта, така че може да се проследи концентрацията им по места.

Платформата за мобилни устройства "Аз гласувам" (glasuvam.net) също позволява подаването на сигнали за нарушения, като препраща към сайта "За честни избори". Сигнали могат да се подават и в twitter с тагове #bgizbori2013 и #izbori2013.

На горещата телефонна линия - 0800 11 224, Центърът за пострадали от корупция към асоциация "Прозрачност без граници" също приема сигнали, които се предават към компетентните органи.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини