От х:

Днес в x:

Ройтерс: Фалшиви бюлетини в България ден преди вота

Български държавни служители по сигурността са конфискували 350 000 фалшиви бюлетини, съобщи прокуратурата днес, ден преди парламентарните избори, от които не се очаква партия да спечели мнозинство, което пък ще внесе още политически смут в най-бедната държава от Европейския съюз, пише Ройтерс.

Прокуратурата заяви, че бюлетините са намерени в печатница, притежавана от компания на общински съветник от дясно-центристката ГЕРБ, чието правителство подаде оставка след протестите през февруари, но все още има малка преднина в предварителните прогнози. "Над 350 000 напечатани бюлетини, които бяха готови за използване на изборите, са намерени в печатница в Костинброд", съобщиха от прокуратурата в официално изявление.

Протестите срещу ниския стандарт на живот и корупцията свалиха правителството на ГЕРБ, което доведе до изборите в неделя. Гражданите изнемогват да си плащат високите комунални сметки. 2 милиона от тях пък вече са напуснали страната от 1989 година, когато падна комунизма. В провинциалните райони много села са обитавани само от възрастни хора и са пред разпадане.

След кампания, която съдържаше повече хвърляне на кал, отколкото дебати за политика, се очакват труди разговори за коалиция, което може да повдигне въпроси около управлението на политиката и икономиката, се казва още в материала на Ройтерс.

Източник: Reuters

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини