От х:

Днес в x:

СДС: ЦИК да разпореди маркиране на печатите на секционните комисии

От СДС предлагат ЦИК да разпореди на секционните избирателни комисии маркиране на печатите на секционните комисии, предаде репортер на Агенция "Фокус". "След първия печат да бъдат положени 3 подписа от трима членове на секционната избирателна комисия. Вторият печат да бъде полаган, ако на бюлетината има първия печат с маркировка и трите подписа. 24 години след промените ние сме особено чувствителни към всякакви опити за купуване и фалшификация на избори. Ние никога не сме си позволявали това и няма да го позволим и на други. Нека утре масово със своя вот купените и фалшифицирани гласове да не определят пътя на България", каза д-р Емил Кабаиванов, председател на СДС.

"Тази фалшификация е обидна за нас, защото ни мислят за идиоти. Човек не е обича да го мислят за идиот. Единственият начин хората да се противопоставят на опитите да бъде фалшифициран или купен вотът е да гласуват масово. Призивът ни към хората е да излязат и да гласуват. Няма друг начин да се лекува куцащата демокрация освен с повече демокрация", посочи Любен Дилов - син, председател на движение "Гергьовден". По думите му, каквото и печатно издание да се прави, когато приключи неговият печат, е редно формите, от които то се печата, да бъдат унищожени в присъствието на възложител или да му бъдат предадени. "Интересно е какво се случва в тези печатници, които печатат протоколите и бюлетините. Те къде се намират, има ли ред, по който се взимат, белязват, унищожават, съхраняват. Не чухме този въпрос през последните няколко часа, а си струва да бъде зададен", добави Любен Дилов - син.

Не мога да кажа, че предложението да бъдат отложени изборите е разумно, защото това означава още поне седмица България да се люлее в тази дива треска, която е в момента. Това каза Любен Дилов - син, председател на движение "Гергьовден".

"Мен ме притеснява това, че както отечественият фронт, който се готви да завземе властта след изборите, така и управляващите използват всичко това, за да оспорят резултатите от вота, ако не им изнася. Това е доста притеснително. Даваме доста основание за това", добави Дилов. Той призова членовете на ЦИК да бъдат категорични, ясни, открити и да не оставят никакви сенки от съмнения. Д-р Емил Кабаиванов посочи, че свободни чисти хора да управляват и за такива хора трябва да се гласува утре.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини