От х:

Днес в x:

ГЕРБ сезира ЦИК и Прокуратурата за груби нарушения на изборното законодателство

ГЕРБ сезира Централната избирателна комисия, Върховна касационна прокуратура и Софийска градска прокуратура, за това, че в деня за размисъл, една медия и един журналист си позволиха да извършат набедяване в извършване на престъпление спрямо Политическа партия ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Недопустимо е в деня за размисъл да бъде изнасяна информация по слухове и предположения от Николай Бареков и журналисти от ТВ 7 и Интернет изданието BNews.bg, и да се правят внушения от националния ефир, представляващи набедяване и грубо нарушение на изборното законодателство, както и на етичния кодекс на българските медии, се казва в съобщението.

В деня за размисъл на 11 май 2013 г. след 01.00 ч. по ТВ 7 бе излъчено повторение на телевизионно интервю с председателя на БСП Сергей Станишев, което е грубо нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс свързани с предизборната кампания и с деня на размисъл. На основание чл.149 от Изборния кодекс внасяме жалба, за да бъде извършена проверка и да бъде установено дали е извършено нарушение на изискванията на чл.133, ал.6 от Изборния кодекс, заявиха от ГЕРБ.

ПП ГЕРБ настоява да бъде извършена проверка и да бъде установено дали не е извършено престъпление от горепосочените журналисти. „Настояваме ЦИК да се произнесе публично и незабавно по горепосочените факти и обстоятелства. Настояваме и органите на прокуратурата да се произнесат незабавно“, се казва още в жалбата до Централната избирателна комисия, до Върховна касационна прокуратура и до Софийска градска прокуратура.

По-рано  от пресцентъра на ГЕРБ алармираха, че изнесената информация от някои медии за разбита печатница за бюлетини категорично не отговаря на истината. Това заяви Севделина Арнаудова, говорител на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ. "Призоваваме компетентните органи, в това число ДАНС, Прокуратурата и ЦИК, да реагират незабавно, за да спрат всякакви спекулации и политически внушения в деня за размисъл. Няма задържани лица, представители на нашата политическа партия. Проява на слабост и политическа низост е в деня за размисъл да се прави подобна провокация", каза Севделина Арнаудова.

"За съжаление цялата кампания минава в този тон, но нашите опоненти минават всякакви граници, създавайки атмосфера на агресия и компромати. Жалко е за всички медии, които участват в подобен сценарий. През цялата предизборна кампания ПП ГЕРБ настоява да води конструктивен диалог и ще запазим тази линия до края", заяви Севделина Арнаудова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини