От х:

Днес в x:

ЕНП: ГЕРБ заплашва устоите на демокрацията в България

Скандалният случай с отпечатването на 350 000 фалшиви бюлетини в печатница на общински съветник на ГЕРБ, по който прокуратурата извършва проверка, е доказателство за праволинейната дългогодишна позиция на Единна народна партия, че управлението на ГЕРБ  подлага под заплаха устоите на демокрацията в България. През годините на този мандат така се случи с много от основните ни свободи. Мачкана беше свободата на словото, свободната икономическа инициатива, тайната на кореспонденцията, а сега под драматична заплаха е поставено и правото ни на свободен избор.

Подобно посегателство над конституционните права на българите няма ляв и десен прочит, а демократичен и недемократичен, в унисон със закона или извън закона. Приветстваме действията на правоохранителните органи, които дават надежда, че институциите в България започват да функционират.

„Категорично съм против вината за безумните действия на неколцина души от върхушката на ГЕРБ да се вменява на всички почтени българи, които вярваха в тази идея. Отговорността е персонална и трябва да се носи докрай“, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон.  Според нея случилото се е потвърждение, че в страната отдавна трябваше да започне предлаганата от ЕНП операция „Чисти ръце“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини