От х:

Днес в x:

Турските медии излъгаха,че Лютви Местан е глобен за агитация на турски в Кърджали

Лютви Местан

Турските медии разпространиха днес информация, че лидерът на ДПС Лютви Местан е глобен от Районната избирателна комисия за агитация на турски език по време на заключителния митинг на партията в квартал „Възрожденци” снощи. Словото на председателя на Движенето бе кратко и съдържаше няколко фрази на майчин език. Тази информация бе разпространена и от няколко младежки лидери на ДПС в Кърджали.

Те посочиха, че това е втората глоба от 5000 лева на Лютви Местан за агитация на турски език след тази в Ябланово,Сливенско.

Проверка на Кърджали бг вести установи, че Районната избирателна комисия не е налагала глоба на Лютви Местан. Няма постъпила при нас жалба срещу председателят на ДПС и не сме глобявали никого опроверга турските медии председателката на РИК Даниела Петрова.

 От Движението казаха, че са подали жалба до ЦИК и РИК-Кърджали за неправомерна агитация на действителният председател на Народната партия „Свобода и достойнство” Касим Дал. Той е разпратил в деня за размисъл до жители на Кърджалийско SMS-и, в които призовава да се гласува за неговата формация.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини