От х:

Днес в x:

Прокуратурата и ДАНС иззеха 350 хил. фалшиви бюлетини

Прокуратурата и ДАНС иззеха 350 хил. фалшиви бюлетини от печатница "Мултипринт" в Костинброд. Акцията е започнала вчера вечерта и е продължила цяла нощ.

По непотвърдена  информация операцията е извършена без участието на МВР. Минути по-късно от Министерство на вътрешните работи обясниха, че са били в течение с операцията.
Печатница "Мултипринт" е спечелила обществена поръчка за отпечатването на иборните бюлетини за вота на 12 май. След като два дни преди изборите – на 10 май, истинските бюлетини са извозени до всички избирателни секции, печатницата продължава да работи. В рамките на акцията на прокуратурата и ДАНС са открити 350 хил. фалшиви бюлетини, с които е подготвяна манипулация на вота, информира ТВ7.

От ЦИК предпочитат да запазят пълно мълчание докато не получат официална информация от органите на реда.

На място в момента все още има бусове на жандармерията. Засега няма официална информация за броя на задържаните.

Според собственика на печатница се охраня производствения брак.  На въпрос дали са изнасяни бюлетини от печатницата, той отговори, че има протокол за подмяна на бюлетини на Община Триадица.  Мъжът заяви, че имало проверка в печатницата, но подчерта, че тя е извършена заради въпросния технологичен брак, който е 1-2% от един тон хартия. Собственикът на "Мултипринт" добави, че е  разпитван от ДАНС, но "просто е дал обяснения".

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини