От х:

Днес в x:

ТВ7: Планирали грандиозно фалшифициране на изборите?

Прокуратурата и ДАНС разкриха грандиозно фалшифициране на гласове в нощта срещу събота. При операцията на територията на печатницата Мултипринт в Костинброд са иззети 350 000 незаконни бюлетини, съобщи в извънредно живо включване от мястото ТВ7.

Според социолозите се очаква 3,5 млн. гласоподаватели да идат до урните, което в случая значи, че въпросните 350 хиляди фалшиви бюлетини, подготвени да бъдат пуснати "в обръщение" в деня на изборите, предтавляват 10% от гласовете на българските граждани.

Бюлетините са фалшиви, тъй като законните е трябвало да бъдат извозени от печатницата на 8 май, а споменатата бройка е печатана в дните след това.

По думите на Николай Бареков, бюлетините са подготвени за изнасяне и подменени в изборния ден. Печатницата е собственост на Йордан Бончев, общински съветник от една от основните политически сили.

Акцията е извършена без знанието на МВР. Прокуратурата води досъдебно производство в столичното следствие. Предмет на производството е фалшификацията на настоящите избори, съобщава още ТВ7.

Според костинбродци Йордан Бончев, собственикът на Мултипринт, няма нужните капацитет и потенциал, за да извърши това на своя глава. "Очевидно натискът върху него е бил огромен", коментират те.

Самият Йордан Бончев, намерен от ТВ7 за коментар, тдърди,че нищо от изнесената информация не е вярно. Проверката, според него, била очаквана и касаела изпълнението на държавната поръчката. "Има т.нар. технологичен брак. При проверката се е проверявало количеството отпечатани бюлетини, как са предадени, с какви протоколи. Нямаме никакви притеснения по тази тема. Ако е имало такива неща, аз ще съм първият, който би бил задържан, както казват въпросната телевизия, но това не е така", заяви Бончев.

Източник: ТВ7

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини