От х:

Днес в x:

Наплив на застъпници ,наблюдатели и социолози за вота в Кърджалийско

Даниела Петрова

Наплив за регистрация на застъпници тече в момента в Районната избирателна комисия в Кърджали. Двадесет и деветте партии и коалиции се надпреварват да представят свои хора, които да следят работата на секционните избирателни комисии. Според председателят на Районната избирателна комисия Даниела Петрова кандидатите за застъпници на тези избори ще бъдат много повече, отколкото на местния вот. Регистрацията трябва да приключи в края на деня. Така предвижда Изборния кодекс.

Даниела Петрова уточни,че за разлика от застъпниците,които се регистрират в Районната избирателна комисия,наблюдателите на изборите се регистрират в ЦИК. Според сайта на Централната избирателна комисия петте регистрирани международни организации за изборите са Парламентарната асамблея на съвета на Европа с 28 наблюдатели, Парламентарната асамблея на организацията на черноморско и икономическо сътрудничество с 4 наблюдатели, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) - 109 досега регистрирани наблюдатели, Партията на европейските социалисти (ПЕС) със 105 и Парламентарната асамблея на ОССЕ - 29 регистрирани до момента наблюдатели.

15 са регистрираните български неправителствени организации като наблюдатели за изборите с 11 878 членове.

  Десетки ще са секциите в областта където ще се извършва паралелното преброяване от австрийската фирма „СОРА”.БСП,ДСБ,Атака,ДПС и Движение „България на гражданите”ще платят 140 000 евро за проследяване на вота.Австрийците са ангажирали като подизпълнители утвърдени български агенции, които ще работят в Кърджалийско. Те са си разпределили секциите в областта, така,че да не се дублират.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини