От х:

Днес в x:

Евродепутат: Деница Сачева ще е сред най-добрите в парламента

„Деница Сачева ще е сред най-добрите депутати в следващия парламент”, заяви днес на среща със симпатизанти в Хасково евродепутатът Светослав Малинов. Той пристигна в областния град, за да даде подкрепата си за водача на листата на ДСБ-БДФ Деница Сачева.

„Не я познавам от десетилетия, призна Малинов. Но от достатъчно време, за да съм твърдо убеден в нейните качества, познавайки биографията и кариерата й. Когато имате човек, който и извън парламента е доказал, че може с професионализма си да се прехранва, тогава имаме редкия случай на депутат, който е влязъл в парламента с чисти намерения”, каза още Малинов.

Деница Сачева е била част от екипа на здравния министър Илко Семерджиев в правителството на Иван Костов. След 2001 година се занимава с бизнес, има собствена компания.

„Няколко пъти са ме канили в изпълнителната власт – и от НДСВ, и от тройната коалиция, дори от ГЕРБ. Предлагали са ми различни позиции в управлението. Но винаги съм отказвала. След 12 години в опозиция, ако човек влезе отново в политиката, то трябва да е в името на ясни принципи”, каза Деница Сачева.

Според Светослав Малинов ГЕРБ спекулира с подкрепата от Европа. „ЕНП поддържаше Бойко Борисов допреди около 2 години. Но след като едно по едно започнаха да падат обвиненията срещу арестувани в показни акции, позицията на европейските депутати се промени. Сега е откровено подигравателна”, разказа Малинов.

Деница Сачева пък допълни, че трябва да престанем да възприемаме Европа като нещо, което ни финансира, помага, подкрепя, като нещо, което ни кастри, навиква и наказва. „България трябва да заеме достойно място в Европа, да предлага смислени и силни политики, важни решения”, допълни Сачева.

Според нея ДСБ ще прескочи 4-процентната бариера и ще има своя парламентарна група. Според Малинов обаче това не е достатъчно. За него победата в тези избори означава победа на дясната политика, на програмата на ДСБ. „Ще имаме програмно правителство, което ще управлява според програмата на ДСБ”, категоричен бе евродепутатът.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини