От х:

Днес в x:

ОбС Хасково отсвири съда, пак прие незаконния кметски фиш

С 28 гласа „за“ Общинският съвет в Хасково днес прие отново отменения от административния съд преди по-малко от месец образец на фиш за неправилно паркиране. Със същото решение общинските съветници отново отсвириха КАТ Пътна полиция и го задраскаха в списъка с институции, с които се съгласуват промените в организацията на движението в града.

Преди началото на сесията активисти на политическа партия връчиха на всеки един от съветниците комплект от документи – докладната записка от кмета Георги Иванов, както и решението на административния съд. В придружително писмо пък им напомняха, че текстовете, които ще гласуват след малко, са незаконни, а някои, като прословутият фиш, са дотолкова порочни в нарушаването на закона, че съдът ги обявява за нищожни.

Проявата на активистите бе възприета от групата на ГЕРБ като политическа пропаганда. В специално изявление преди началото на заседанието Иван Панайотов предложи цялата сесия да се отложи за след изборите. Това бе отхвърлено от съветниците. Второто му предложение бе да се отложи разглеждането на скандалната точка с незаконните предложения. То също бе отхвърлено.

Когато дойде ред за гласуване на тази точка, думата взе Смиляна Нитова, шеф на комисията по ред и законност. Тя заяви, че като юрист е за спазването на законите, но смята, че те трябва да се прилагат еднакво в цялата страна. Като пример Нитова показа фишове за неправилно паркиране в Пловдив и Бургас. И обясни, че там тези фишове не са били обжалвани пред съда, защото там кметове и областни управители са от ГЕРБ. „Подходът към спазването на закона е различен и затова аз ще подкрепя така предложения текст“, заяви Нитова.

Без други изказвания предложението бе гласувано с 28 гласа „за“. Против гласуваха петима от ГЕРБ.

Така, въпреки че бяха предупредени писмено за незаконността на предложенията, съветниците отново ги гласуваха и приеха.

Докладната записка от кмета Георги Иванов, вече решение на ОбС – тук.

Решението на административния съд – тук.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини