От х:

Днес в x:

Ученици от „Смирненски“ изненадани: В Турция часовете започват чак в 9

Учебните часове в турските училища започват в 9 часа сутринта. От това били впечатлени шестимата възпитаници на хасковското ОУ „Христо Смирненски“, които бяха в Истанбул миналата седмица по проект на програма „Коменски“ на ЕК - „Аз знам какво е насилие и имам решение“.

В продължение на една седмица хасковските ученици, от 6 и 7 клас, заедно със връстници от Италия, Полша и Германия, присъствали на учебните занятия в истанбулското училище „Мурат Кьолук“.

Освен приятната изненада от късното начало на часовете, Андреа, Деница, Яна, Зейнел, Златка и Пламен били впечатлени от просторните и цветни класни стаи, както и от дружелюбното отношение на домакините.

Хасковлии участвали в редица спортни игри, занимания по музика и изобразително изкуство. Запознали се със специалната техника за рисуване върху вода ЕБРУ. Доволни от наученото, учениците обещават да покажат творбите си в изложба в своето училище.

Подобни пътувания са традиция за смирненци. 37 деца досега са имали възможността да посетят други държави в рамките на три проекта, да създават нови приятелства, да опознават различните традиции и начини на живот.

Отлична дисциплина, владеене на английски език и активно участие в дейностите на проекта, дават възможност на учениците да участват в програмата. В началото на юни предстои посещение в полско училище, където ще се включат други седем деца.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини