От х:

Днес в x:

Слънце засенчи всички звезди и спечели бира на корем

Шампионите от Слънце

Отборът на „Слънце Уеафлона” се оказа най-добрият измежду 58-те тима в тазгодишното издание на „Ариана Аматьорска лига” в Хасково. На финала на тридневния турнир, „Слънце” разби с 3:1 всичките звезди от „Ол старс” и заслужено вдигна купата. И шампионската бира за победителите. Трофеите за победителите включваха „бира на корем” както завистливо отбелязаха загубилите. Всеки един от 10-те играчи на „Слънце” получи по 12 кена бира. Пресушаването на 120-те бири, започна още по време на награждаването.

Сред другите награди бяха фланелки, екипи и сувенири. Бяха раздадени и много индивидуални награди – за вратар, защитник, голмайстор. Очаквано, голаджията бе от редиците на шампионите-Росен Стефанов, който записа в сметката си 4 гола. Изненадващо, за най-добър играч на турнира бе обявен играч на загубилите финала „Ол старс”. Мариан Мънков ще бъде измежду 13-те най-талантливи аматьори от регионалните турнири, които ще имат шанс за проби в шампиона на България за сезон 2012/13, с перспективата да получи професионален договор.

Победителите от „Слънце Уеафлона” пък ще се състезават с регионалните шампиони за голямата награда на Ариана-да гледат на живо мача за Суперкупата на Европа. Това е двубоят между носителят на Шампионската лига и победителят в Лига Европа. Мегасблъсъкът е на 30-ти август в Прага.

Г.Христов

И за финалистите от "Ол старс" имаше приятни емоции
Замкмет Минко Ангелов връчва индивидуалните награди
Мариан Мънков е талантът на хасковската Ариана аматьорска лига
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини