От х:

Днес в x:

Там, където пустинята Намиб среща океана

На местния африкански език "намиб" означава огромен. Тази красива пустиня е разположена в дълга тясна ивица по Атлантическото крайбрежие на Африка, в югозападните ѝ райони. По-голямата част от територията на пустинята е разположена в Република Намибия, а също така и в една част от Ангола.

Само тук можете да видите тази зрелищна гледка, където кехлибареножълтите дюни граничат с ръба на тъмносиния океан. Студените води се плискат срещу пясъците и създават един сюрреалистичен пейзаж, който се простира на стотици километри.

Точно тук, на граничната линия между океана и пустинята, няма и следа от цивилизация, което прави мястото още по-уникално. То може да бъде наблюдавано най-добре от туристически самолет или от борда на хеликоптер.

Другото най-добро място, откъдето можете да стигнете до тази красота е град Свакопмунд. Това е най-големият крайбрежен град в Намибия, който е и известна туристическа дестинация. В миналото градът в бил под германска колонизация, така че в него има красиви стари сгради в немски стил.

Свакопмунд е основан през 1892 г. като главно пристанище на Германска Югозападна Африка. Това е едно от малкото места извън Европа, където има голямо немскоговорящо малцинство.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини