От х:

Днес в x:

Отрязаха част от България в реклама за инвестиции

В момента по CNN, Blооmberg и CNBC върви рекламен клип с карта на България, в който от страната ни са отрязани Петрич и Сандански. От агенцията за инвестициите, която е направила клипа, явно не са забелязали, че на картата, която използват, липсва също така и част от Пиринска Македония.

Клипът се харесва, споделя и коментира, но по-наблюдателните потребители на мрежата забелязаха съкращаването на границите ни. В представяната карта липсват Мелник и Сандански.

Явно географията не е най-силната област на родната администрация, тъй като гафът се повтаря след този с новогодишната реч на президента Плевнелиев, когато Пампорово беше заменен със Скалистите планини в Колорадо. Съветът към създателите на рекламни материали за България, на стойност милиони левове е елементарен: "Хей, учете я тази география, пък после качвайте клипчета!", казва потребител във Фейсбук.

Веднага след коментарите за "поотхапаната откъм Македония" карта на България изпълнителният директор на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов заяви за NovaNews.bg, че рекламата ще бъде коригирана. Ще се търси вариант излъчването на клипа в този вид да бъде спряно до неговата промяна, каза той.

БГНЕС припомня, че въпросният рекламен клип е част от проекта за популяризиране на предимствата за инвестиции у нас. По него през март представители на световно признати медии бяха в София. Тогава бе договорено 630 излъчвания на 3 рекламни видеоклипа на английски, японски, китайски и немски в бизнес телевизиите Bloomberg, CNBC, CNN; публикуване на общо 40 рекламни банера в сайтовете на Wall Street Journal, Economist, Financial Times, Bloomberg, Bloomberg Businessweek, Bloomberg TV, CNBC и CNN; публикации на печатни реклами в 8 издания за Европа, САЩ и Азия на Financial Times, Economist, Wall Street Journal, Bloomberg Businessweek; 39 печатни публикации; 12 седмици присъствие в международни търсачки в Европа, САЩ и Азия; 5 кратки тематични филма с мнения на инвеститори в България за онлайн разпространение. Целият проект на БАИ е по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", от който част е "Популяризиране на предимствата за инвестиране в България", е на стойност 21 408 304 лв.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини