От х:

Днес в x:

Какво разсейва водачите най-много?

Мобилните телефони не са причина за толкова инциденти.

Последни данни от полицията в САЩ са оформили много изненадваща статистика. Ако се съди по техните данни, употребата на мобилни телефони по време на шофиране далеч не причинява чак толкова инциденти, колкото се предполага. Всъщност статистиката показва, че прекаленото улисане в мисли е много по-често срещан фактор за катастрофите по пътищата.

10% от фаталните автомобилни инциденти в САЩ включва поне един водач, който се е разсеял. В 62% процента от тези случаи причината е била именно улисане в мисли, докато мобилният апарат е бил „виновник” в едва 12% от гореспоменатите инциденти.

По повод на статистиката от Американската фондация за пътна безопасност посъветваха автомобилистите да търсят всички потенциални разсейващи фактори и да ги превентират: „Гледайте на шофирането като на сложна задача, която изисква пълното ви внимание. Помнете, че в рамките на всяка измината миля взимате около 20 сложни решения.”

Междувременно статистиката сочи, че разтриването на врата, разговорите с други хора и храненето са сред основните разсейващи фактори за водачите.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини