От х:

Днес в x:

Млади финансисти се състезават в нагласяне на сметки

20 бъдещи счетоводители мерят сили във ФСГ

20 млади финансисти от страната започнаха тази сутрин състезание по счетоводство в хасковската финансово стопанска гимназия „Атанас Буров”. Олимпиадата събира най-добрите деца от 10-ти до 12-ти клас от специализираните средни училища в България. До 2 следобед, бъдещите счетоводители ще се потят пред компютрите, за да доказват способността си да оправят сметки. После ще бъде обявен и награден победителят.

Бъдещите асове на отчета ще имат 4 астрономически часа за решаването на куп оплетени задачи в сухата материя на счетоводството. Усилията им обаче ще се отплащат в бъдеще. Знае се че на поп, адвокат и счетоводител се казва всичко. Последният пък е известен, че не казва нищо....лошо на данъчните. Ангелът-пазител на всяка фирма се обучава дълго и сложно-поне 9 години в системата на средното и висше образование. Олимпиадата позволява на победителите сред 12-класниците да получат улеснен достъп до ВУЗ.

Няма хасковски участник в състезанието, но не защото хасковлии не са се класирали, а по регламент. Домакинът просто не се допуска за участие, уточни замдиректорът на ФСГ Станко Станкиев.

Г. Христов

Бъдещите най-добри счетоводители, ще са счетоводителки
Ентусиазмът е голям

Преди началото
Имаше 2-3 момчета за цвят
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини