От х:

Днес в x:

Лауреатка на пиано по стъпките на горещ латинос

Петрина Ангелова

9-класничката от хасковската ПМГ Петрина Ангелова спечели златен медал на международния фестивал „Орфеева дарба“, който се проведе в София през почивните дни. В силния конкурс талантливи деца от страната и чужбина мереха умения в класическата музика. Пианото на Петрина омая журито с изпълнения на норвежкия композитор Едвард Григ и българският класик Панчо Владигеров. Именно ръченицата на Владигеров и донесе златния медал и специална парична премия. 

Петрина свири на пиано от 7 години като освен изпълнения на чужди автори „измисля“ и текстове на поп парчета. Идол и е горещият латинос Питър Джийн Ернандес, известен повече със сценичния си псевдоним Бруно Марс. Едно от явленията на музекалната сцена зад океана печели световна известност като певец, автор и продуцент. Другият изпълнител на който 15-годишната девойка се възхищава е Кристин Агилера. 

Макар че от малка се е посветила на музиката, никога не е обмисляла да потърси реализация в музикално училище. Избира ПМГ, защото „музиката и математиката си приличат“. И в двете има ред и в двете можеш да вложиш творчество – в музиката - математика и в математиката – музика.

Г.Христов

Възпитаничката на Ани Хачитурян се отдава на музиката преди 7 години
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    An
    AnfisaSr
    0 0
    10:40, 4 яну 2015
    2014 стигна до края . Събития и други неща бяха много много .
    Украйна , Крим , газ, петрол , Mistral , санкции , долара и еврото отлетели на небето , и т.н.
    Какво за вас е най-значимата и запомнящо се през изминалата година ?
Последни новини