От х:

Днес в x:

Хасковската нежност: Хем красиви, хем издръжливи

Великолепната ни петорка, Калайджиева, Запрянова, Георгиева, Мирчева и Чонкова

Нежният пол на Хасково отново бе приятната витрина на града ни, този път на завършилия в София национален аеробик маратон. Състезателки на СК „Виолена” не само станаха втори в конкуренцията на над 100 състезателки, ами и бяха обявени за най-красиви от организаторите. И то на фона на стотиците натренирани и изваяни тела от всички краища на България. Отборът на „Виолена” взе сребърния медал, като остана само на 1 десета от точката от състава на фаворита от СК „Актив” София.

Призовото място напомня за старата слава на хасковската аеробика, когато в продължение на 5 години неизменно отборно и индувидуално бе винаги шампион на аеробик маратона. Поради променената наредба, която забраняваше на участниците в отборната надпревара да участват и индивидуално, хасковлийки изтърваха сигурна титла в лицето на Мая Георгиева, заяви треньорът в клуба Теменуга Илиева. За сметка на това, нашите ги разбиха по красота, а една от отбора-Мария Калайджиева стана „мис” аеробика. Другите участнички в тима бяха Мария Запрянова,Виктория Мирчева и Симона Чонкова.

Другата добра новина за хасковската аеробика идва с името на Теменуга Илиева. От началото на март тя има сертификат за международен съдия по спортна аеробика. Това е безпрецедентно признание за хасковския спорт като цяло и безспорен връх за аеробиката от основаването и в града на тополите отпреди 18 години.

Г.Христов

Минути преди това момичетата завоюваха сребърния си медал
Минути след това, Мария Калайджиева/в средата/ бе обявена за "мис" аеробика
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини