От х:

Днес в x:

Тристранката умува добавки за майки и пенсионери

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава за първи път под ръководството на служебния вицепремиер и социален министър Деяна Костадинова.

Представители на държавата, бизнеса и синдикатите ще обсъдят мерки за подкрепа на най-уязвимите социални групи у нас. Синдикатите ще предложат вдигане на минималната заплата и различни видове добавки за пенсионерите, социално слабите и майките с малки деца, съобщава Дарик. От своя страна работодателските организации ще поставят исканията си за отмяна на мярката с поемането на първите три дни болнични и ще предложат мерки за ефективен контрол върху монополите.

Правителството и социалните партньори ще обсъдят варианти за подпомагане на най-бедните българи. Според предложението на държавата най-голяма нужда от финансова подкрепа имат децата с увреждания и хората, които през изминалия отоплителен сезон не са получили енергийни субсидии, заради доход, надвишаващ с 10 лева изисквания. Все още не е ясно какъв вид подпомагане и в какъв размер ще получат тези близо 60 хиляди семейства.

Източник: АСН

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини