От х:

Днес в x:

14 °C

Nokia успя да осъди HTC в Германия

Миналата година Nokia инициира мащабни патентни спорове с много компании, сред които и тайванския производител на смартфони HTC. В едно от делата, немски съд взе страната на Nokia, съобщи FOSS Patents.

Финландката компания е успяла да докаже, че HTC използва незаконно технология за икономия на енергия в своите мобилни устройства, базирани на чипове Qualcomm. Подробности за съдебното решение, вкл. за санкцията срещу HTC, не се разкриват. Предполага се, че тайванската компания ще трябва да плаща лицензионни такси на Nokia.

Междувременно, шефът на Nokia Стивън Елоп обяви, че компанията е регистрирала аналогични патенти в САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Швеция, Австрия, Япония и Хонконг. Това предполага съдебни искове срещу HTC и в тези страни. Nokia претендира, че HTC е нарушила над 30 нейни патента.

Наскоро окръжният съд в Манхайм, Германия, излезе с решение по дело на Nokia срещу HTC, което отхвърли претенциите на финландската компания за нарушаване на нейни патентовани технологии, използвани в Google Play на Android смартфони HTC.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини