От х:

Днес в x:

Лекарка рекетира отец Иван

За брутално отношение на дежурна лекарка разказа отец Иван, пише "България Днес".

Свещеникът години наред храни стотици изоставени деца и самотни майки в два приюта  - в Нови хан край София и Якимово до Монтана.

Преди няколко дни 35-годишната Албена, обитаваща заедно с детето си дом в Якимово, даден й от попа, се почувствала много зле. На корема й се появило мастно образование под формата на бучка - жената не спирала да плаче от болка и ужас.Обадила се на отеца и той незабавно се отзовал. Завел я в Спешна помощ, където дежурната лекарка го изгонила с думите: "Или плащай, попе, или изчезвай оттук, защото тя не е здравно осигурена!".

"Не мога да повярвам, че срещнах такова отношение! Албена беше много зле, крещеше от болка. Законът предвижда, че спешените случаи не се връщат, защото държавата ги плаща. Ако не се поемаха щеше да е осеяно с трупове в болниците! Въпросната докторка нямаше табелка с име на бялата престилка, но аз лесно ще разбера коя е по чеса на дежурство", закани се дядо Иван.

Лютата докторка го пратила в хирургически кабинет, където жената да бъде прегледана като частно лице. когато лекарката там видяла жената обаче, казала, че тя е за спешното.

"Озовах се в един омагьосан кръг. Пратиха ме там, откъдето ме натириха. платих на човек 20 лева за направление и после върнах Албена в спешното. Това не е първият път, в който ме рекетират и разиграват", разказва белобрадият поп.

В крайна сметка жената била оперирана по спешност и в момента се възстановява, пише изданието.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини