От х:

Днес в x:

Арестуваха оператор, снимал палеж на EVN

ТВ оператор е арестуван във връзка с палежите на офиси и коли на EVN, предаде “Марица”. Алдин  Сарай е зад решетките с прокурорска мярка, тъй като разследващите полицаи са установили , че той е автора на клипа,  на който се вижда как младежи с качулки заливат със запалителна течност сградата на клиентския център на дружеството на бул. “Шести септември”, а след това драсват клечката. Освен него в ареста са още двама от заподозрените.

“Работим активно по изясняване на обстоятелствата, към този момент не мога да кажа нищо повече.  Ще има официална информация скоро” , заяви за “Марица” директорът на Областната дирекция на МВР – Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Алдин Сарай е оператор на свободна практика. Заснетият от него клип е качен в мрежата и се казва  “Един народ- една борба”. Започва с лика на Васил Левски, под който е изписано “Без революция сме загубени во веки веков ” и “Дела трябват, а не думи”.

Под звуците на родопски гайди момчетата с качулки, грабнали две туби, най-вероятно със запалителна течност, заливат офиса на EVN. Накрая клипът завършва с думите: “Чуйте народа! или го очаквайте”.

През уикенда имаше пореден опит за атака. Неизвестни хвърлили бутилка със запалителна течност по офис на дружеството на ул. “Кичево”. Инцидентът е станал около 4.30 часа. Няма пострадали.

Бутилката се разбила и изгоряла на тротоара пред сградата

Източник: http://www.mignews.info

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини