От х:

Днес в x:

„Сътрудниците“ на Козела нямали право да пречат и проверяват рибарите

Шефът на охраната на Козела, Рангел, пуснал подписка в защита на Милчев

Така наречените „нещатни сътрудници“ на ИАРА, на язовир Ивайловград нямат право да проверяват редовите риболовци, камо ли да им възпрепятстват риболова. Това заяви категорично шефът на ИАРА- България Драгомир Господинов, на въпрос какви точно са правомощията на хората на Козела на яз. Ивайловград. Както е известно, от години наред охраната на бизнесмена Румен Анастасов по прякор Козела осъществяват превантивна дейност по опазване на рибата в яз. Ивайловград. През 2010-та година бизнесменът дори гордо позира пред Haskovo.net с картата на нещатен сътрудник на ИАРА, а по негов почин бяха организирани няколко мероприятия по вадене на бракониерски мрежи и разкриване на незаконни постройки около язовира, които се използваха като бракониерски депа. Козела дори собственоръчно бил залавял бракониери и оторизирал и охраната си да прави това. Както се оказа-незаконно. 

„Нещатния сътрудник няма право дори да ви поиска риболовния билет. Правомощията му са само дотам, да извика служител на ИАРА или да бъде свидетел при съставяне на акт“ каза Господинов. Той уточни, че самата длъжност на нещатните сътрудници е договорена отдавна с 20 неправителствени организации в страната. От тях се искало по 10 души, които да помагат на държавната ИАРА. Не е известно Анастасов да членува в НПО. Но всичките „нещатни“ в хасковско са на яз. Ивайловград.

За взаимоотношенията Козел-ИАРА най-добре говори факта, че хората на бизнесмена са организирали тия дни контра подписка в защита на вече сваления шеф на ИАРА Хасково д-р Милчев. Любопитното е, че тя се е извършвала сред риболовците от Пловдив и София, които са редовни посетители на местните водоеми.

Г. Христов

Спорният Румен Анастасов. Според едни е защитник от бракониери, според други-самият той е такъв
Шефът на Екопрогрес Коста Сарджев атакува люто Козела на срещата с Господинов преди две седмици
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини