От х:

Днес в x:

Три версии за отвличането на дъщерята на Брендо

Адвокат Ина Лулчева смята, че изказванията на Цветан Цветанов са довели до отвличането на Лара Баневаози, който нарече Евелин Банев – “кокаинов крал”, да отговаря за отвличането на дъщеря му. Защото аз твърдя, че това предизвика до голяма степен случилото се днес. Това заяви адвокатът на Евелин Банев – Брендо – Ина Лулчева в интервю за bTV часове, след като 10-годишната дъщеря на подзащитния й – Лара бе отвлечена от трима маскирани и въоръжени мъже в столичния квартал “Бояна”.

При похищението бе ранен 36-годишният охранител на детето Борислав Ценов, който бе транспортиран във ВМА с две огнестрелни рани и опериран. Брендо бе наречен “кокаинов крал” от вътрешния министър в оставка Цветан Цветанов след ареста му в Созопол на 16 май 2012 г. при акция “Кокаинови крале”. След това с европейски заповеди за арест Банев беше искан за екстрадиране за Италия и Румъния. В момента Евелин Банев е в италиански арест, а адвокат Лулчева сподели, че е говорила с него за последно миналия месец.

Според БНТ три са версиите за похищението на 10-годишната Лара Банева, по които полицията работи. Една от тях е виновникът да е именно Брендо с искане да бъде освободен от затвора и да се върне в България. Втората версия е отвличането да е опит за сплашване на Евелин Банев, да не издава информация, свързана с делото за международен наркотрафик в Италия. Третата версия са стари задължения на Брендо. Адвокат Ина Лулчева обаче твърди, че Банев не е бил заплашван: ”Той не е споделял с мен, а и майката на детето – Моника не е споделяла да са заплашвани. Шок бе това, което чухме днес. Вариантите са пари или някакво лично изнудване спрямо него. Аз не съм разговаряла с Евелин Банев. Не сме имали повод да смятаме, че той може да бъде изнудван лично.”

Според Лулчева, когато се твърди, че някой се занимава с тонове наркотици и “държи контрабандата с наркотици в цяла Европа и в половината свят”, естествено, че се предполага, че той разполага с милиарди, които могат да бъдат взети чрез детето му. “Искам обаче да кажа изрично, че никога Евелин Банев не е имал обвинение за наркотрафик в България. Когато става дума за детето ти, могат да те изнудват за всичко”, уточни адвокат Лулчева.

В средата на февруари Софийски градски съд осъди Евелин Банев – Брендо на 7 г. и половина затвор. Той е подсъдим по две обвинения – за организирана престъпна група и за пране на пари. За първото съдът му наложи наказание от 6 г. затвор, а за второто 7 и половина. Така общото наказание е най-тежкото от седем и половина години затвор. Съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата и над 21 млн. лв., колкото е и сумата, за която той е подсъдим за пране на пари. Ина Лулчева обаче каза, че ще обжалва присъдата пред Софийския апелативен съд.

Ина Люлчева съобщи, че и в Италия Евелин Банев ще се бори да докаже, че не е виновен: “Той твърди, че не е извършил нищо и ще се бори, че не е виновен. И в момента делото там трябва да върви. Но той няма никакво намерение да се признава за виновен, защото това е становището и на италианските адвокати, че няма никакви данни за участието му в тази група.”

Източник: http://www.mignews.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини