От х:

Днес в x:

Партиите пристигнаха на консултации при президента

Представители на парламентарните групи пристигнаха в президентството за насрочените за 14.00 часа политически консултации при държавния глава след оставката на правителството.

На "Дондуков 2" първи дойдоха председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев и Искра Фидосова, предаде “Фокус”. 
След тях пристигнаха лидерите на БСП, ДПС и Синята коалиция - Сергей Станишев, Лютви Местан, Иван Костов и Мартин Димитров.

"Смятаме, че в тази ситуация единственият правилен изход е формирането на служебно правителство, но не може то да бъде второ издание на управлението на ГЕРБ. Всички политически лица, заместник-министри, съветници на министри, областни управители трябва да бъдат освободени", заяви Станишев, цитиран от БГНЕС.
Според него първата задача на служебния кабинет ще бъде да каже какво е състоянието на държавата, как се изпълнява бюджетът, на колко е паднал фискалният резерв и какви са задълженията на болниците.

Председателят на "Атака" Волен Сидеров обяви по-рано, че няма да участва, освен ако държавният глава не се съгласи консултациите да се предават пряко от медиите. Той дори призова, ако Плевнелиев "шикалкави", да се поиска и неговата оставка.
"Опасявам се, че един служебен кабинет, назначен от Росен Плевнелиев – човекът на ГЕРБ, ще бъде с пионки на ГЕРБ, които ще замажат всички сделки, а те до последния момент даваха концесии на чужди фирми", заяви националистът, който до средата на мандата на кабинета "Борисов" го подкрепяше.

За първи път консултациите ще бъдат проведени с всички парламентарни групи едновременно, за да няма съмнения за "тайни коалиции", обяви във вчерашното си изявление президентът.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини