От х:

Днес в x:

Гушкане пред хората? Айде без лигави сцени

Във филмите един любовен жест е пътят към женското сърце. Но в действителност дали е така?

Повече от една четвърт от жените всъщност се чувстват неудобно, ако половинката им тръгне да ги гушка на публично място. Дори хващането ръка за ръка не е от най-приятните моменти за жената – една на десет жени дори биха скъсали с половинката си, ако той винаги е толкова чувствителен пред очите на останалите хора, пише „Дейли мейл“.

Това не е изключение дори и преди Свети Валентин. Две трети от запитаните жени споделят, че едва ли биха били по-романтични към половинката си на 14 февруари в сравнение с останалите дни.

В проучването участвали над 2000 души. 28 процента заявили, че се чувстват неудобно, когато пред тях се изпречи влюбена двойка, която публично проявява привързаността си.

Хората от Йоркшир, Великобритания, са тези, които се чувстват най-неудобно, виждайки открито показване на любов – 71 процента от анкетираните не обичат да стават свидетели на такива „лигави сцени“.

В североизточната част на Великобритания обаче има и романтични хора. 44 процента от участниците в проучването, казват, че на 14 февруари ще покажат повече чувства към половинката си.

„Смея да кажа, че тези, които ще покажат повече чувства на 14 февруари, са такива и през останалата част от годината“, смята Трейси Кокс, експерт по взаимоотношенията.

Публичните прояви на привързаност не са подхранвани само и единствено от естественото желание да докоснеш партньора си. Някои докосвания всъщност са за успокоение – така половинката предупреждава потенциалните съперници, че жената вече е заета.

Експерти наричат това поведение „охраняване на половинката“. Когато единият от партньорите е твърде привързан и обичлив, това обикновено е, защото се чувства несигурен и иска всички да разберат, че половинката вече не е на разположение.

Според анкетата най-неприемливи места за любовни ласки са в работата, във фитнес салона, на басейн, в обществения транспорт, на улицата или на плажа. Най-неприемливите любовни ласки на публично място са целуването с език, опипването, гушкането.

Според Трейси Кокс прекомерното виждане на публични прояви на любов може да насочи вниманието върху недостатъците в собствената връзка.

„Ако половинката на вашия най-добър приятел винаги държи ръката на приятелката си, целува я и я гушка, а вашият партньор не го прави, това може да ви доведе до мисълта, че именно вашият партноьр в студен и дистанциран“, казва експертът по връзките.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини