От х:

Днес в x:

Спешна помощ в София отказа преглед на бебе

Лекар от Спешна помощ в София отказа преглед на бебе. Родителите чакали Спешната помощ близо 40 минути за болното им 4 месечно бебе. Лекарката от своя страна твърди, че родителите на детето са я нападнали, съобщи БТВ.

В ранните часове на 11 февруари, 4-месечният Михаил е с температура и затруднено дишане. Родителите на детето подават сигнал на телефон 112 в 1 часа през нощта. „Това беше най-кошмарната нощ в моя живот, която не искам да се повтаря никога, нито искам някой родител да я преживее”, обясни бащата на малкия Михаил - Кирил.

След близо 40 минути бавене и повече от четири обаждания на телефон 112, пристига екип на Спешна помощ. „Служителят беше лично засегнат от въпроса на моята съпруга, защо се забави посещението. Сами разбирате, когато едно 4-месечно бебе не може да си поема въздух и повръща, за нас всяка минута е като час и като ден. При този въпрос получихме реплика, "ако искате да си тръгна"? При което точно това направи госпожата”, описва ситуацията бащата.

На смяна е доктор Хърсева. Това е 18-ият адрес за нощта. „Детето действително не е прегледано, но причината не е в мен, а в тях. Арогантно поведение, със заплахи, че екипът е закъснял. В конкретния случай дори бащата ме заплаши, майката с крак затвори вратата”, обяснява своята версия д-р Ралина Хърсева, лекар в Спешна помощ. Бащата Кирил подчерта, че това се е случило, след като лекарката отказала да прегледа детето и реши да напусне. „При опита да излезе от апартамента съпругата ми с детето на ръце й препречи пътя убеждавайки я да прегледа детето”, допълни той. След като лекарят от спешната помощ отказва да извърши задълженията си, малкият Михаил е хоспитализиран в Александровска болница.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини