От х:

Днес в x:

Родители на протест в големите градове

Национален протест на родителите под мотото "Национална детеградация VS управленска деградация" е насрочен за днес в големите градове - София, Русе, Бургас, Благоевград, Асеновград, Добрич, Левски и Пловдив.

В столицата демонстрацията е насрочена за 11 часа пред Народното събрание. Организатор на проявата е Инициативният комитет „За повече грижи за българските деца”, съобщи bTV.

Родителите настояват за повече мерки в подкрепа на раждаемостта, майчинството и децата у нас. Декларация с исканията им беше внесена до всички български институции и представителството на ЕС в България.

„Липсата на работа и закрила на работещите майки ги доведе до просешка тояга и свежа захранка на трафика с хора. Настояваме за бързи мерки на държавата и общините, засилване на контрола над работодатели и разкриване на работни места. Настояваме държавните институции и администрацията довела до тотален демографски срив да носят отговорност за действията и бездействията си, чието следствие е ниската раждаемост”, казват родителите.

Те заявяват още, че продуктивна нация има само, когато децата се отглеждат в стабилна семейна среда, с качествено здравеопазване и добро образование.

Те искат правителството да огласи доклад пред цялата нация какви мерки и действия са предприети през последните три години за социалната, здравната и образователната политика по отношение на децата и техните майки.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини