От х:

Днес в x:

Абсурд в морга – поискаха от мъртвец здравни вноски

Ако преди време "Килърите" отвличаха богати хора и искаха откуп за тях, то сега болници задържат трупове и също искат откуп, нищо че той се нарича "здравни осигуровки", коментирт ужасени пловдивчани, след като стана ясно от няколко печатни медии, че чиновници от УМБАЛ „Св. Георги" са отказали да разрешат изнасянето на труп от моргата, докато роднините не платят здравните осигуровки на мъртва жена.

Още в края на миналия месец директорът на дирекция "Обслужване" в НАП-Пловдив Ася Попхристова разказа пред agroplovdiv.bg уникална история от практиката си: в първия работен ден на годината при нея влезли опечалени близки на 54-годишна жена, починала съвсем наскоро в пловдивска болница.

Роднините разказали, че като поискали да получат тялото на покойната, от болницата заявили, че няма да разрешат изнасянето му от моргата, докато не се платят здравните осигуровки на мъртвата. Починалата жена очевидно имала неплатени здравни вноски. Затова болничните чиновници пратили роднините в НАП да внесат сумите за здраве.

От ръководството на УМБАЛ „Св. Георги" твърдят, че такава практика в тяхната болница няма, но ще назначат проверка по сигнал за рекет в моргата на лечебното заведение.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини