От х:

Днес в x:

Димитровградчани масово под ножа на хасковската полиция

Блондинка падна в капана, тъкмо като отивала до Хасково за винетка

Димитровградските шофьори преживяха масови глоби по оста Хасково-Димитровград, след като попаднаха в капана на хасковската полиция, устроен до бившия комплекс „Щъркелите“. Полицаите проверяваха по холандският модел -всички и за всичко. Още в първите си минути обаче, акцията се превърна в сеч за винетки. 

За малко повече от час, 16 водачи получиха актове от по 300 лв за липса на валиден винетен стикер. Още трима изгоряха за невключени фарове и липса на колани. Бройката непрекъснато се попълваше, понеже акцията продължава минимум 2 часа. 

Оправданието на прегрешилите бе, че в цял Димитровград няма налични винетки. Делова блондинка изпускаше парата с разпалени обяснения, че нямало винетки „нито по бензиностанциите, нито в пощата. По ирония на съдбата, отивала в Хасково именно за стикер. Късметът и изневерил за 10 минути. 27-годишната и съгражданка Таня Господинова пък тъжно гледаше панорамното стъкло на своя „Шаран“. Там където трябваше да бъде новата винетка. ,Вчера била в Хасково, откъдето стоящата и днес до нея приятелка Надя, си купила винетка. Таня обаче отложила за другия ден и то в Димитровград. Полицаите обаче не и отложиха глобата. „ Отдавна не съм правил акт“ довери с доволен блясък в очите снажен полицай. Неговата жертва пък бе мъж. 

Всъщност 90 % от хванатите без винетка бяха жени. Обясненията почти съответстваха на бройката им. Едните забравили, другите пък тъкмо щели да си купуват или че забравили, че не са си купили. Рефренът на мнозинството бе че в Димитровград нямало стикери през последните дни. 

Всички нарушители получават глоба от 300 лв и по закон-заповед за спиране от движението на колата, докато не се закупи валиден винетен стикер. Ако преди това ги спипат да карат отново-следва нова санкция. 

На глобените все пак се полагаше известно съчувствие. Ченгетата само им напомняха да си изстържат старите стикери от панорамните стъкла. Понеже в милата ни родина и за това има глоба-20 лв. 

Винетки в Димитровград наистина няма поне на повечето бензиностанции, показа проверката на Haskovo.net. Що се отнася до Хасково, тук проблемът е епизодичен. На бензиностанцията на OMV, на входа на града от север, винетките свършили точно по обед и то само годишните. Час по-късно се чакаше всеки момент доставянето на нови стикери. През това време от бензиностанцията пренасочвали шофьорите към другият си обект, където нямало проблем. Напливът бил голям – от вчера до днес за един ден били продадени 300 годишни стикера.

Г. Христов

Следващата жертва
Нови попълнения-всеки трети бе в нарушение
На път към акта
Таня Господинова оставила купуването на винетка за Димитровград. Приятелката и Надя била по-съобразителна и си купила от Хасково
Полицейски оглед
Полицейски кордон
Голям полицай и малък Купър-глоба
Късметът изневери на дамата за 10 минути
Полицейски консилиум
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини